Kimchi fried rice

Kimchi gebakken rijst is niet alleen lekker, maar biedt ook tal van voordelen. Kimchi zit boordevol gefermenteerde groenten, waardoor het rijk is aan probiotica die gunstig zijn voor de spijsvertering en de darmgezondheid. De combinatie van kimchi, groenten en rijst zorgt voor een evenwichtige maaltijd met vezels, vitaminen en mineralen. Bovendien voegt de umamismaken van kimchi een diepe en hartige smaak toe aan de rijst, waardoor het een heerlijke en voedzame optie is voor een snelle maaltijd. Geniet van de smaak en de voordelen van kimchi fried rice!

Ingrediënten:

  • Gekookte rijst
  • Kimchi, fijngehakt
  • Gesneden groenten (bijv. wortelen, erwten, paprika)
  • Eieren
  • Sojasaus
  • Sesamolie
  • Lente-uitjes

Bereidingswijze:

1. Verhit wat olie in een pan en bak de groenten tot ze zacht zijn.

2. Voeg de gekookte rijst en kimchi toe, roer goed.

3. Maak ruimte in de pan en breek de eieren erin. Roer ze door de rijst tot ze gaar zijn.

4. Voeg sojasaus en een scheutje sesamolie toe voor smaak.

5. Garneer met lente-uitjes en geniet van je kimchi gebakken rijst!

inboxusercartcrossmenucheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram